Mottagning

Lomma

040-41 80 00

Falsk "läkare" ringer patienter via Skype

Hej! Som du kanske har läst om i pressen så har patienter i Skåne blivit uppringda av "läkare" som försökt sig på bedrägeri. Den 31:a januari har en av HMC´s patienter blivit uppringd via Skype av en "läkare" från en skypeadress benämnd HMC. Patienten blev misstänksam och dubbelkollade med våra sköterskor. Händelsen är allvarlig och polisanmäld. Vi ber dig därför att vara extra uppmärksamma framöver. Vårdgivare på HMC ringer alltid upp via vår växel och vi använder aldrig Skype. Vid telefonsamtal från HMC ber vi dig därför alltid fråga om namn och titel, uppge aldrig några uppgifter om dig eller någon anhörig om du inte känner till den som ringer från oss eller tydligt kan referera till den planering just du har hos oss. Vid minsta tvekan ber vi dig avbryta samtalet och kontakta HMC.

Vår telefonväxel räcker inte till :-(

Bästa HMC-patient! Under senaste året har antalet personer som ringer Hälsomedicinskt center ökat dramatiskt, det rör sig främst om många för HMC nya patienter som aktivt väljer att kontakta oss. Vi är tacksamma och glada för förtroendet samtidigt som vi inte klarar möta det snabbt växande behovet på det sätt vi önskar. Vi beklagar den frustration som det kan innebära för dig och arbete pågår med att anpassa vårt växelsystem och bemanning för att klara den snabba tillströmningen. Du vet väl om att du via 1177.se kan be om förnyade recept Som du kanske noterat i media så verkar HMC aktivt för att villkoren för enheter som växer snabbt ska motsvara de villkor som en etablerad enhet har. Idag är det tyvärr långt ifrån så varför vi under lång tid har tvingats att verka under extremt hög press då resurserna vi tilldelas inte motsvarar de vårdinsatser vi utför för dig. Ber om förståelse och tålamod – vi vet vad vi står för, vad vi går för och i vilken riktning vi vill föra skånsk primärvård. Tack för ditt aktiva val och förtroende – det betyder allt för oss!

Om mottagningen

I hjärtat av Lomma Strand hittar du vår vårdcentral i Lomma. En fantastisk miljö och bara ett stenkast från Lomma beach och Lomma hamn. Vi har en egen kostnadsfri parkering, uppge ditt registreringsnummer i receptionen – Välkommen!

Hitta till oss

Esplanaden 15, Lomma

Våra besökstider

Måndag08:00-16:00
Tisdag08:00-16:00
Onsdag08:00-16:00
Torsdag08:00-16:00
Fredag08:00-16:00
  • Lomma

Välkommen till Hälsomedicinskt center! Vår vårdcentral i Lomma Hamn har vårdavtal med Region Skåne och förutsättningarna för dig som patient är detsamma som på andra vårdcentraler. Nedan följer alla de tjänster vi erbjuder hos oss.