Den här webbplatsen använder webbkakor (cookies)
för att kunna utvecklas och ge dig en bättre användarupplevelse.
Genom inställningarna i webbläsaren kan du välja att neka webbplatsens användning av kakor.
OK
Tjänsten

Barnmorskemottagning

Om Barnmorskemottagning

Vi vägleder dig som kvinna i alla skeden av livet. Har du frågor kring preventivmedel, behöver testa dig för könssjukdomar eller är du gravid och ska välja mottagning? Kanske kallad för cellprov? I alla lägen är du välkommen att kontakta oss – vi har eget ultraljud och är måna om att hela familjen mår bra under hela graviditeten.

Här finns tjänsten

  • Barnmorskemottagning

Ring oss direkt: Lomma 040-418060, Bjärred: 040-418042  & Hjärup:040-418016

Under pågående Covid-19 epidemi så följer HMC uppmaningar från Smittskydd Skåne och Folkhälsomyndigheten för att förhindra smittspridning.
Vi har ersatt alla öppna mottagningar med tidsbokad mottagning och vi försöker ha öppen telefonlinje så mycket vi kan .Alla föräldragrupper och vattenträning är tills vidare inställda.

Tänk på att inte ta med anhöriga- enbart dig som besöket gäller får vistas på mottagningen, detta gäller även vid Ultraljud
– läs mer här om allmänna råd, hur du ska göra på HMC och hur våra verksamheter håller öppet.

Vad gäller för dig som är gravid under covid-19?
– länk till viktig informatorn från förlossningen Lund/Malmö, se frågor och svar om närstående och partners på förlossningen och BB.

Vi på HMC Barnmorskemottagning finns för dig i alla olika skeden av livet. Vi har ett nära samarbete med våra vårdcentraler, barnhälsovård, psykologer, fysioterapeuter och vår sexolog på HMC. Alla besök för vård och rådgivning i samband med graviditet, preventivmedel, cellprover och sexuellt överförbara sjukdomar är kostnadsfria då vi verkar genom vårdavtal med Region Skåne.

På vår barnmorskemottagning ger vi dig ett tryggt stöd under hela graviditeten genom graviditetsövervakning, våra gedigna och uppskattade föräldragrupper och vår professionella högskoleutbildade amningsrådgivning.
Behöver Ni extra samtalsstöd finns Mödravårdspsykologer i Lund/ Malmö som vi remitterar till. Vi följer Socialstyrelsens och Region Skånes rekommendationer och erbjudande. På vår mottagning i Lomma har vi vår egen Ultraljudsavdelning där alla gravida erbjuds  fosterdiagnostik med undersökningen KUB/alternativt tidigt ultraljud kring v 12. En del erbjuds vidare diagnostik med NIPT.  Alla erbjuds även ultraljud i v 18-19. Finns det ett medicinskt behov att veta tillväxten på barnet görs även ultraljud i vecka 32-33.

Vid medicinskt behov träffar ni förlossningsöverläkare Stefan Hansson som har sin graviditetsmottagning på HMC i Lomma.

Läs mer om graviditet