Tjänsten

Barnmorskemottagning

Om Barnmorskemottagning

Vi vägleder dig som kvinna i alla skeden av livet. Har du frågor kring preventivmedel, behöver testa dig för könssjukdomar eller är du gravid och ska välja barnmorskemottagning? Kanske har du fått brev om cellprovstagning? I alla lägen är du välkommen att kontakta oss. Vi har eget ultraljud och vi är måna om att hela familjen mår bra under hela graviditeten. Välkommen!

Här finns tjänsten

Mottagningar

  • Barnmorskemottagning

Vi på HMC , Esplanaden 15 Lomma och Fredriks väg 1 i Hjärup, finns för dig i alla olika skeden av livet. Vi har ett nära samarbete med Vårdcentral- Barnmorskemottagning och Barnhälsovård.

I Lomma erbjuds Mammagympa-promenad med inriktning bäckenbotten och styrka: Helgfria Tisdagar kl 11. Samling på Gräsmattan utanför HMC Husets Baksida  dock .Kolla Facebook BVC-HMC för uppdatering vid dåligt väder.            

Vi har även Baby Café i Lomma helgfria Onsdagar 10-11.30 plan 3. Fika till självkostnadspris. Parkera din vagn på plan 2!

På vår mottagning i Lomma finns även Sjukgymnast, Sofia Rydhög med inriktning inkontinens-bäcken-samlagssmärtor. Graviditets illamående-Akupunktur. Boka tid till henne via oss 040-418060/16 eller via HMC Vårdcentral 040-418000.  

I Hjärup finns sjukgymnast Therese Cànovas som är speciellt inriktad på kroppens återhämtning efter graviditet tex uttöjd mag och bäckenbottenmuskultatur mm. Ring 040-418000 och boka tid i Hjärup.

På vår barnmorskemottagning ger vi dig ett tryggt stöd under hela graviditeten genom graviditetsövervakning, föräldragrupper och amningsrådgivning. Behöver Ni extra samtalsstöd finns Mödravårdspsykologer i Lund/ Malmö som vi remitterar till. Vi följer Socialstyrelsens rekommendationer och erbjuder ultraljud till alla i graviditetsvecka 18-19 samt om det finns ett medicinskt behov att veta tillväxten på barnet görs även ultraljud i vecka 32-33.

Vidare erbjuds fosterdiagnostik, en så kallad KUB-test för dig som är 33 år eller äldre. Alla besök för vård och rådgivning i samband med graviditet, preventivmedel och sexuellt överförbara sjukdomar är kostnadsfria. Vi har vårdavtal med Region Skåne. Läs mer om graviditet