Den här webbplatsen använder webbkakor (cookies)
för att kunna utvecklas och ge dig en bättre användarupplevelse.
Genom inställningarna i webbläsaren kan du välja att neka webbplatsens användning av kakor.
OK
Tjänsten

Barnmorskemottagning

Om Barnmorskemottagning

Vi vägleder dig som kvinna i alla skeden av livet. Har du frågor kring preventivmedel, behöver testa dig för könssjukdomar eller är du gravid och ska välja barnmorskemottagning? Kanske har du fått brev om cellprovstagning? I alla lägen är du välkommen att kontakta oss. Vi har eget ultraljud och vi är måna om att hela familjen mår bra under hela graviditeten. Välkommen!

Här finns tjänsten

  • Barnmorskemottagning

Vi på HMC Barnmorskemottagning finns för dig i alla olika skeden av livet. Vi har ett nära samarbete med Vårdcentral, Barnhälsovård, Psykologer Sjukgymnaster och sexolog vid HMC. Alla besök för vård och rådgivning i samband med graviditet, preventivmedel, cellprover och sexuellt överförbara sjukdomar är kostnadsfria. Vi har vårdavtal med Region Skåne.
På vår barnmorskemottagning ger vi dig ett tryggt stöd under hela graviditeten genom graviditetsövervakning, våra gedigna och uppskattade föräldragrupper och professionell högskoleutbildad amningsrådgivning. Behöver Ni extra samtalsstöd finns Mödravårdspsykologer i Lund/ Malmö som vi remitterar till. Vi följer Socialstyrelsens och Region Skånes rekommendationer och erbjudande. På vår mottagning i Lomma har vi vår egen Ultraljudsavdelning där alla gravida erbjuds  fosterdiagnostik med undersökningen KUB/alternativt tidigt ultraljud kring v 12. En del erbjuds vidare diagnostik med NIPT.  Alla erbjuds även ultraljud i v 18-19. Finns det ett medicinskt behov att veta tillväxten på barnet görs även ultraljud i vecka 32-33.

Vid medicinskt behov träffar ni förlossningsöverläkare Stefan Hansson. Han har sin graviditetsmottagning i Lomma.

Läs mer om graviditet