Den här webbplatsen använder webbkakor (cookies)
för att kunna utvecklas och ge dig en bättre användarupplevelse.
Genom inställningarna i webbläsaren kan du välja att neka webbplatsens användning av kakor.
OK
Tjänsten

Barnmorskemottagning

Inställda föräldragrupper, vattenträning och övrig besöksinformation Barnmorskemottagningen

Region Skåne har beslutat from den 14/3 -20 om inställda föräldragrupper och vattenträning i grupp och totalt besöksförbud på alla enheter inom region Skåne, för alla utom den sjukvårdssökande-gravida kvinnan själv. Detta gäller även partner, medföljande barn vid alla besök inkl.  ultraljudsundersökning på HMC Barnmorskemottagning. Endast vid aktiv förlossning kan frisk partner få medfölja. Det  är försiktighetsåtgärd för att minska risken för smittspridning av Covid-19, Coronavirus. Vi ber er hämta information kring graviditet och förlossning via 1177.se  Vid frågor kring förlossning rådgör med er barnmorska vid era personliga graviditetsbesök.  

Om Barnmorskemottagning

Vi vägleder dig som kvinna i alla skeden av livet. Har du frågor kring preventivmedel, behöver testa dig för könssjukdomar eller är du gravid och ska välja barnmorskemottagning? Kanske har du fått brev om cellprovstagning? I alla lägen är du välkommen att kontakta oss. Vi har eget ultraljud och vi är måna om att hela familjen mår bra under hela graviditeten. Välkommen!

Här finns tjänsten

  • Barnmorskemottagning

Under pågående Covid-19, coronavirus gäller försiktighetsåtgärder på alla mottagningar  för att förhindra smittspridning. Se vad som gäller för dig vid ert besök på Barnmorskemottagningen- HMC riktlinjer och generellt via 1177.se  som uppdateras dagligen

Region Skåne har beslutat from den 14/3 -20 om totalt besöksförbud på alla enheter inom region Skåne, för alla utom den sjukvårdssökande-gravida kvinnan själv. Besöksförbud gäller på alla enheter för alla anhöriga inkl. partner vid alla besök inkl. ultraljudsundersökning på HMC Barnmorskemottagning. Endast vid aktiv förlossning kan frisk partner få medfölja. 

Vad gäller för dig som är GRAVID: Viktig informatorn från förlossningen Lund/Malmö, se frågor och svar om närstående och partners på förlossningen och BB

https://vard.skane.se/skanes-universitetssjukhus-sus/ditt-besok-hos-oss/forlossning/

 

Vi på HMC Barnmorskemottagning finns för dig i alla olika skeden av livet. Vi har ett nära samarbete med Vårdcentral, Barnhälsovård, Psykologer Sjukgymnaster och sexolog vid HMC. Alla besök för vård och rådgivning i samband med graviditet, preventivmedel, cellprover och sexuellt överförbara sjukdomar är kostnadsfria. Vi har vårdavtal med Region Skåne.

På vår barnmorskemottagning ger vi dig ett tryggt stöd under hela graviditeten genom graviditetsövervakning, våra gedigna och uppskattade föräldragrupper och professionell högskoleutbildad amningsrådgivning. Behöver Ni extra samtalsstöd finns Mödravårdspsykologer i Lund/ Malmö som vi remitterar till. Vi följer Socialstyrelsens och Region Skånes rekommendationer och erbjudande. På vår mottagning i Lomma har vi vår egen Ultraljudsavdelning där alla gravida erbjuds  fosterdiagnostik med undersökningen KUB/alternativt tidigt ultraljud kring v 12. En del erbjuds vidare diagnostik med NIPT.  Alla erbjuds även ultraljud i v 18-19. Finns det ett medicinskt behov att veta tillväxten på barnet görs även ultraljud i vecka 32-33.

Vid medicinskt behov träffar ni förlossningsöverläkare Stefan Hansson. Han har sin graviditetsmottagning i Lomma.

Läs mer om graviditet