Den här webbplatsen använder webbkakor (cookies)
för att kunna utvecklas och ge dig en bättre användarupplevelse.
Genom inställningarna i webbläsaren kan du välja att neka webbplatsens användning av kakor.
OK

Tjänster

Arbetsterapi

Vår arbetsterapeut är ditt främsta stöd vid problem med händer och underarmar och ergonomiska problem med händerna. Vi deltar även i minnesutredningar då vi är specialutbildade på olika former av tester och intervjuer.
Läs mer om tjänsten

Barnhälsovård

Vi arbetar för att ge dig och ditt barn en fullständig förebyggande barnhälsovård med målsättningen att främja ditt barns hälsa, trygghet och utveckling. Grunden för Ditt barns hälsa läggs under de första levnadsåren. Under den tiden finns vi på HMC nära dig och dina barn. Välkomna!
Läs mer om tjänsten

Barnmorskemottagning

Vi vägleder dig som kvinna i alla skeden av livet. Har du frågor kring preventivmedel, behöver testa dig för könssjukdomar eller är du gravid och ska välja mottagning? Kanske kallad för cellprov? I alla lägen är du välkommen att kontakta oss – vi har eget ultraljud och är måna om att hela familjen mår bra under hela graviditeten.
Läs mer om tjänsten

Besök över videolänk

Välkommen till HMC online – vår tjänst för Öppen mottagning till läkare över videolänk.
Läs mer om tjänsten

Boka tid online

Som listad på HMC kan du du själv boka mottagningsbesök online till både våra sjukgymnaster och sjuksköterskor. Välj den vårdgivare och tid du önskar – välkommen till Hälsomedicinskt center!
Läs mer om tjänsten

Covid-19 vaccination för dig 60+

Välkommen att boka tid för vaccination mot covid-19! Du som går in på denna unika sida tillhör en av Region Skåne definierad riskgrupp och har fått ett brev från Region Skåne med Hälsomedicinskt center som avsändare.
Läs mer om tjänsten

Dietist

Har du avsikten att förändra din kost? Har du diabetes, besväras av övervikt eller andra kroniska sjukdomar där kosten spelar stor roll för din långsiktiga hälsa. Vår dietist guidar dig i förändring av dina levnadsvanor. Du kan inte boka tid direkt utan det är din vårdgivare som tar initiativ till att du får kontakt med dietist. Välkommen!
Läs mer om tjänsten

Fakturafrågor

Har du frågor om din faktura så ber vi dig fylla i formuläret nedan.
Läs mer om tjänsten

Familjeläkare

En trygg och kompetent läkarkontakt är en hörnsten för dig med kroniska sjukdomar och vid akuta medicinska problem. Vi arbetar nära andra läkare,  sköterskor, sjukgymnaster och psykologer på vårdcentralen för din hälsa och strävar efter att lösa dagens problem idag. Vi vill med hög medicinsk kompetens guida dig till hållbara levnadsvanor. Välkommen!
Läs mer om tjänsten

Fysioterapeut

För dig med smärta eller problem med leder och muskelfästen är fysioterapeuten guld värd. Med rätt rehabilitering och målmedveten träning kan du ofta bli bättre rustad för framtiden än innan problemen kom eller skadan skedde. Fysioterapeuten arbetar nära sköterskor, läkare och psykologer på vårdcentralen för att finna vägar för just dig till hållbara levnadsvanor. Välkommen!
Läs mer om tjänsten

Företagshälsa

Välkommen till vår FHV med djup kompetens i yrkesmedicin, arbetsmiljö och livsstilsmedicin. Vi undersöker och utreder, utbildar och rehabiliterar för att utveckla ditt företags hälsa. Om du är företagets hjärta och hjärna vill vi vara bolagets immunförsvar.
Läs mer om tjänsten

HMC online

Välkommen till HMC online – din digifysiska vårdcentral! Vår app är din plattform för kontakt med oss oavsett om du har nya symtom och besvär, vill boka uppföljning eller förnya recept. Appen guidar dig till besök över videolänk, dialog eller bokning av fysiska besök. Ladda ner vår app HMC online – redan idag!
Läs mer om tjänsten

Hälsokontroll och intyg

Behöver du professionell hjälp med intyg eller som privatperson genomföra hälsokontoller för olika ändamål så kan vi i mån av tid hjälpa dig med undersökning, bedömning och utfärdande av intyg. Denna tjänst ingår inte i sjukförsäkringen utan du får betala kostnaden enligt riktlinjer från Region Skåne. Har du önskemål om insatser via ditt företag ber vi dig läsa mer under tjänsten företagshälsovård.  Vår företagshälsovård finns i Landskrona och Arlöv och skräddarsyr tjänster för dina och ditt företags behov.
Läs mer om tjänsten

Influensavaccination

Nu är det dags för dig som är > 65 år eller tillhör riskgrupp att vaccinera dig för säsongsinfluensan – läs mer nedan när din HMC-mottagning har drop-in tider. Välkommen till oss!
Läs mer om tjänsten

Kvällsöppet

På HMC i Bjärred så har vår vårdcentral kvällsöppet varje tisdag. Välkommen att ringa våra erfarna sköterskor via vår växel 040-41 80 00 eller kom ner direkt till mottagningen – tänk på avstånden så du går in på ett coronasäkert sätt – läs mer nedan.
Läs mer om tjänsten

Mottagning Unga Vuxna

Unga vuxna är en mottagning för dig mellan 16 och 29 år. Vi är till för dig som har börjat må dåligt, kanske inte vet varför, men som behöver stöd eller hjälp. Genom att titta på hur olika delar i livet fungerar kan vi se vad du har för behov. Vi kanske även har en föreläsning eller kurs för dig.
Läs mer om tjänsten

Om- avboka en tid

Nu kan du till exempel enkelt förnya dina recept eller om-/avboka en tid via 1177.se Du slipper ringa oss utan kan påbörja ditt ärende direkt bara du har BankID tillgängligt. Nedan hittar du länkar till våra vårdcentraler så du så enkelt som möjligt kommer till den tjänst du önskar.
Läs mer om tjänsten

Provtagning och lab

Laboratoriet är centrum på varje HMC-mottagning. Våra fantastiska undersköterskor och sjuksköterskor bär ett stort ansvar i det kvalificerade arbetet att ta blodprover och annan provtagning för analys. Vi hjälper även till vid operationer, EKG-tagning och vid injektioner hos din läkare. Välkomna!
Läs mer om tjänsten

Psykolog

För dig som brottas med stress, sömnproblem, oro eller nedstämdhet så är en kompetent psykologkontakt basen för att du ska lyckas ta steget mot mer balans i livet och psykisk hälsa. Vi är KBT-utbildade och samarbetar nära med läkare och sjukgymnaster för din långsiktiga hälsa  – vi är experter på hållbar beteendeförändring. Välkommen!  
Läs mer om tjänsten

Rehabkoordinator

Vid en längre tids sjukskrivning kommer vår rehabiliteringskoordinator stödja dig och vara din kontaktperson i frågor som rör din sjukskrivning och rehabilitering. Vår rehabkoordinator samordnar kontakt med Försäkringskassa, Arbetsförmedling och arbetsgivare.
Läs mer om tjänsten

Sekretariat och reception

För att våra vårdinsatser för dig ska flyta på smidigt och bli medicinskt säkert så behöver vi en rad vitala stödfunktioner före och efter ditt besök hos oss. Du möter oss i receptionen men ser sällan allt viktigt arbete bakom kulisserna för att journaler, remisser, registreringar, Mina vårdkontakter och post hanteras snabbt och patientsäkert.
Läs mer om tjänsten

Seniorhälsa – mobil äldrevård

HMC Seniorhälsa är vårt eget mobila vårdteam för dig som är äldre! Våra geriatriker / äldreläkare är specialister på äldrehälsa. Vi ansvarar för hela ditt primärvårdsbehov oavsett om du har hemsjukvård eller bor på särskilt boende. Tillsammans utformar vi en individuell vårdplan efter dina behov!
Läs mer om tjänsten

Sexolog

Nu erbjuder vi på uppdrag av Region Skåne en sexologmottagning på HMC förlagd i Malmö, öppen för alla. Oavsett om du är listad på någon av våra HMC-mottagningar eller på någon annan vårdcentral så är du välkommen. Vanlig patientavgift, frikort gäller och vi tar även emot par för sexologisk behandling.
Läs mer om tjänsten

Sjuksköterska

Våra sjuksköterskor och distriktssköterskor är de första du möter i telefon och på plats. Vi är specialutbildade att guida dig med egenvårdsråd och boka tider till rätt vårdgivare för dina behov. Diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, omläggningar, allergier, blodtryckskontroller och stöd i livsstilsförändring är bara några av våra kompetenser. Välkommen!
Läs mer om tjänsten

Vaccination

På HMC är du välkommen för enklare vaccinationer. Våra erfarna sjuksköterskor ger dig råd om rekommenderat skydd och arbetar med stöd av läkare. Vuxna och barn  – välj Vaccination. Läs vidare nedan.
Läs mer om tjänsten

Vaccination covid-19

Välkommen till HMC för att vaccinera dig mot covid-19. All bokning sker via vår app HMC online – ladda ner den redan idag och skapa din profil. Följ gällande uppmaningar och tack för ditt tålamod!
Läs mer om tjänsten

Våra e-tjänster

Via vår app HMC online eller via Region Skånes e-tjänst 1177.se så kan du nå oss på ett säkert sätt. – välkommen till vår digifysiska vårdcentral!
Läs mer om tjänsten

Vårdcentral

På HMC vill vi förena hög kvalitet och god tillgänglighet med en tydlig ambition att guida dig till hållbar hälsa. Genom vår bemötandekultur, värderingsfrihet, goda fast bemanning, vår öppenhet och nära samarbete i realtid blir vi ett tryggt vårdval för dig som patient – vi kallar vårt arbetssätt HMC-modellen.  Välkommen till HMC!
Läs mer om tjänsten

Äldremottagning

På äldremottagningen ger vi dig som är äldre bättre tillgänglighet och mer sammanhållen vård. En distriktssköterska koordinerar dina besök och svarar på dina telefonsamtal. Vi hjälper dig med bland annat planerade hembesök, läkemedelsgenomgångar och individuell vårdplanering.
Läs mer om tjänsten

Öppen Barnmottagning

Välkommen till vår barnmottagning för barn 0 - 6 år! Ring för att boka en tid. Läs nedan vad vi kan hjälpa dig med. Hjärtligt välkommen!
Läs mer om tjänsten

Övrig admin och ledning

Förutom alla HMC-are som verkar i och ansvarar för den patientnära vården så har vi en rad personer som arbetar med koncernövergripande funktioner. Vi ansvarar för administrativa stödprocesser och övergripande ledning för HMC´s löpande drift och utveckling.
Läs mer om tjänsten